You are here
Home > Blog > Limba portugheza | O limba straina usor de invatat

Limba portugheza | O limba straina usor de invatat

limba portugheza pentru incepator

Elemente generale despre limba portugheza

Limba portugheza face parte din categoria limbilor romanice, iar tot din aceeasi categorie face parte si limba italiana. Este o limba straina vie, colorata si extrem de usor de invatat. Este una dintre cele mai circulate limbi straine din lume si este vorbita pe toate continentele. Limba portugheza este limba oficiala in tari pe care le cunoastem deja ca vorbitoare ale acestei limbi: Brazilia si Portugalia. Dar haideti sa aflam si alte informatii.

Deasemeni, pe langa aceste tari, portugheza este limba oficiala in Angola, Capul Verde, Mozambic si Guinea-Bissau. Este in topul 6 ale celor mai utilizate limbi din intreaga lume, fiind vorbita de peste 200 de milioane de locuitori ai Planetei.

Limba portugheza s-a raspandit destul de usor, o data cu expansiunea Imperiului Portughez, imperiu care s-a mentinut dpdv comercial pana in 1999. Fiind o limba foarte lejer de invatat, a fost absorbita de foarte multe popoare.

Limba Portugheza este vorbita in prezent de 12 milioane de locuitori in Europa si de 188 de milioane in America de Sud. Astfel s-a format in urma cu cativa ani CPLP sau Comunitatea Tarilor de Limba Portugheza, care este alcatuita din opt state independente.

Limba portugheza foarte usor de invatat pentru romani

Fiind o limba latina, este o limba straina foarte usor de invatat pentru romani.

De ce este limba portugheza usor de invatat pentru romani?

Veti afla citind mai departe articolul…

Vocabularul si gramatica limbii portugheze este foarte asemanatoare cu cea a limbii romane. In cazul in care sunteti cunoscatori ai limbii spaniole, veti avea posibilitatea de a invata mult mai repede aceasta limba.

Vom pune cateva asemanari ale vocabularului portughez cu cel spaniol si cel romanesc.

– viata ( romana ) – vida ( portugheza ) – vida ( spaniola )
– casa ( romana ) – casa ( portugheza ) – casa ( spaniola )
– mama ( romana ) – mae ( portugheza ) – madre ( spaniola )
– acum ( romana ) – agora ( portugheza ) – ahora ( spaniola )
– putin ( romana ) – pouco ( portugheza ) – poco ( spaniola )
– este ( romana ) – e ( portugheza ) – es ( spaniola )

Cu ce se aseamana limba portugheza si limba spaniola?

In primul rand cu totii stim ca limba portugheza se aseamana foarte mult cu limba spaniola dpdv al vocabularului. Astfel, daca un cunoscator al limbei spaniole se va apuca sa invete limba portugheza, aceasta ii va veni ca o manusa.

Se spune ca in proportie de 80%, cele doua limbi straine au lexicurile asemanatoare. Deasemeni putem afla ca un spaniol intotdeauna va intelege un portughez, iar regula se aplica si invers.

Ambele limbi straine au cunoscut perioada de glorie, cand au colonizat comunitati foarte puternice pe teritoriile descoperite. Daca Spania a colonizat Mexicul si Argentina, Portugalia s-a extins in Brazilia, fiind tara cu cea mai mare suprafata din America de Sud.

Cat de dificila este limba portugheza pentru tradus?

Ca orice alta limba latina, limba portugheza are un vocabular destul variat si bogat. Pentru incepatori, aceasta limba este foarte usor de invatat si de inteles. Totul se complica atunci cand aprofundezi studiul pentru limba respectiva.

La baza, limba portugheza este o limba latina cu foarte multe influente. Iar ca orice limba provenita din limba latina are baza foarte usor de invatat, dar o data cu aprofundarea acesteia, totul devine din ce in ce mai complicat.

Domeniile de specialitate atat in limba portugheza, cat si in orice alta limba latina, au un numar foarte mare de termeni si particularitati. Astfel, un traducator va sti sa traduca foarte bine in limba portugheza si invers notiuni de baza. Iar, deasemeni pentru a aprofunda va trebui sa cunoasca extrem de bine domeniul din care face parte traducerea.

Atat limba portugheza, cat si orice alta limba latina devine foarte greu de utilizat, cand folosesti din ce in ce mai multi termeni dintr-un domeniu. Spre exemplu, in domeniul juridic, veti descoperi ca in limba portugheza vor fi peste 12000 de termeni.

Astfel, am aflat ca limba portugheza este o limba frumoasa, usor de invatat pana la un anumit punct. Stim ca aprope 200 de milioane de locuitori vorbesc aceasta limba straina.

Acestea au fost concluziile articolului. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va recomandam si celelalte articole despre alte limbi straine.

Top

Acestea sunt paginile noastre de social media!