You are here
Home > Blog > Top 6 cele prost platite joburi de traducator

Top 6 cele prost platite joburi de traducator

top 6 cele mai prost platite joburi de traducator

Am decis sa scriem acest articol deoarece, in articolele trecute am vorbit despre cele mai bine platite limbi straine pentru postul de traducator. Acum vom discuta despre cele mai prost platite joburi de traducator.

Vom raporta articolul la nivelul pietei din Romania si de asemeni vom spune care este situatia pentru fiecare limba straina in parte pe teritoriul romanesc.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si sa incepem articolul…

1. Limba engleza este platita cu 15 Ron pe pagina

Limba engleza este una dintre cele mai prost platite limbi straine de pe teritoriul romanesc. Pretul mic este si din cauza unui numar foarte mare de traducatori pentru aceasta limba straina. Engleza este platita cu un interval de 15 Ron si poate urca pana la 22 Ron pe pagina tradusa. Ce este drept, posibilitatea de a gasi resurse si de a traduce in aceasta limba este mult mai rapid decat in celelalte limbi straine.

O pagina obisnuita de limba engleza se poate traduce in doar 15 minute ( dar depinde de nivelul traducatorului ). Astfel, pe ora un traducator obisnuit de limba engleza poate face intre 48 de ron si 88 de ron.

Desigur, va depinde in aceasta situatie si de posibilitatea traducatorului de a ridica cat mai mult din pret. Mai mult de atat, pretul respectiv poate fi influentat si de mai multi factori, cum ar fi:

Acest factori se vor aplica mai departe pentru orice traducere, dar va depinde de fiecare limba straina in parte.

2. Limba spaniola va incepe de la pretul de 18 Ron pe pagina

Urmatoarea limba straina de pe lista noastra este limba spaniola. Pretul pentru a traduce o pagina din limba spaniola , pretul va incepe de la 18 ron pe pagina. De asemeni, intervalul pentru aceasta limba straina este intre 18 ron si 31 de Ron.

La fel ca si in limba engleza, preturile pentru aceasta limba straina pot varia in functie de factorii prezentati mai sus. O singura pagina in limba spaniola poate fi realizata in doar 18 minute. Astfel pe ora, un traducator obisnuit de limba spaniola poate face intre 61 de ron si 105.4 ron.

Putem vedea in aceasta situatie, ca daca un traducator de limba engleza va traduce mai multe pagini decat un traducator de spaniola, acesta va castiga mai putin.

3. Limba franceza are pretul de la 22 Ron pe pagina

Limba franceza este a treia limba din lista noastra. Pretul pentru a traduce o singura pagina de franceza incepe de la 22 de Ron pe pagina tradusa si poate urca pana la 32 de Ron pentru o singura pagina.

O singura pagina poate fi realizata in doar 18 minute. Astfel, putem vedea ca timpul pentru a traduce o pagina de limba franceza este echivalent cu timpul pentru a traduce o pagina din limba spaniola.

De data aceasta vom vedea o crestere semnificativa a pretului. Daca pentru limba spaniola pretul variaza pe intervalul 61 ron si 105.4 ron ( pe ora ), pentru limba franceza intervalul de pret va fi intre 74.8 ron si 108.8 ron.

Astfel, vedem ca pretul are o totusi crestere fata limba straina prezentata anterior.

4. Limba italiana la pretul de 28 de ron pe pagina

Urmatoarea pe lista noastra este limba italiana. Pretul unui traducator pentru a realiza o singura pagina se afla pe intervalul 28 de ron 36 de ron.

O singura pagina de limba italiana poate fi tradusa la fel ca si in limba spaniola si limba franceza in doar 18 minute. Pretul pe care il poate primi un traducator de limba italiana pe ora variaza intre 95.2 de ron si 122.4 ron.

Vedem cu toate acestea ca in lista noastra, pretul creste semnificativ si astfel este cu aproximativ 15 procente mai mare decat in limba franceza.

Cu toate acestea exista anumite probleme pentru traducatorii de limba italiana…

In Italia exista foarte multe dialecte. Astfel, un traducator de limba italiana va trebui sa cunoasca foarte multi termeni din aceste dialecte. Putem vedea astfel ca, dialectul sicilian difera foarte mult de cel napolitan. Traducatorul va trebui ca in aceasta situatie sa cunoasca ambele tipuri de dialecte pentru a realiza traducerea.

5. Limba germana incepe de la pretul de 38 ron pe pagina

De data aceasta vom trece la limba germana. Cum putem vedea in acest articol pretul pentru a traduce o pagina in limba romana va creste de la o limba straina la alta. Astfel, pretul pentru a realiza o pagina in limba germana va fi de 38 de ron. De asemeni, pretul va ajunge la 45 ron pe pagina, cu toate ca…

Timpul pentru a traduce o pagina in limba germana este de 20 de minute. Astfel, pe ora un traducator profesionist poate traduce pana la 3 pagini. Intervalul pe care acesta il poate primi intr-o ora de munca este intre 114 ron si 135 ron.

Vedem cu toate acestea, ca pentru limba germana chiar daca va scadea volumul de pagini pentru o ora tradusa, cresterea pretului pe pagina va permite pe mai departe si cresterea pretului pe ora.

Astfel, fata de limba italiana pretul pe ora va creste cu 12 procente.

6. Limba portugheza cu pretul de 38 ron pe pagina

Limba portugheza are acelasi interval de pret ca si limba germana. Astfel, intervalul de pret pentru a traduce o pagina de portugheza este intre 38 de ron pe pagina si 45 de ron pe pagina respectiva.

Cam acestea au fost toate limbile puse la dispozitie. Putem vedea in acest articol ca pretul va creste de la o limba straina la alta.

Putem concluziona ca cel mai mic pret existent pe piata de traduceri este pentru limba engleza. Cu toate acestea, majoritatea traducatorilor pe limba engleza vor fi capabili pentru a traduce si intr-o alta limba straina.

De cele mai multe ori traducerile pe limba engleza sunt traducerile ce se bazeaza pe volum. In rest, pentru celelalte limbi straine sunt traduceri mai mult calitative decat cantitative.

Deocamdata, cam atat cu informatiile despre cele mai prost platite limbi straine. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va asteptam pe viitor si cu alte informatii utile!

Top

Acestea sunt paginile noastre de social media!