You are here
Home > Blog > Top 5 limbi straine de invatat pentru anul 2019

Top 5 limbi straine de invatat pentru anul 2019

V-ati gandit probabil, ca pana in acest moment, cea mai intalnita limba din mapamond este limba engleza. Cu toate acestea, atat in Romania cat si in restul Europei, pe langa limba engleza, au devenit extrem de utile o noua serie de limbi straine. Va vom prezenta in acest articol care vor fi defapt cele mai utile limbi straine pentru anul 2019.
Ce anume va contine acest articol?
Veti vedea mai exact un top 5 de limbi straine care vor fi utile pentru anul 2019 si pentru viitor. Enumerarea noastra este bazata pe evolutia economica a unei zone in raport cu teritoriul romanesc.
Vom incerca sa va oferim cateva sfaturi cu privire la alegerea unei limbi straine atat pentru anul 2019 cat si pentru viitor. Veti vedea cateva limbi straine selectate si de asemeni veti afla care sunt avantajele pentru a alege din limbile straine enumerate mai jos.

Cele mai utile limbi straine pentru anul 2019

1. Invatati limba Mandarina

Limba mandarina este limba oficiala a statului chinez. Cu alte cuvinte limba mandarina sau limba chineza este una si aceeasi. In momentul de fata aflam ca sunt 960 de milioane de locuitori care vorbesc aceasta limba straina. Cererea pentru aceasta limba a inceput sa fie in crestere incepand din anul 2005 ( din momentul in care China a crescut foarte mult vanzarea pentru produse „Made in China” ). Se anticipeaza ca pentru urmatorii ani, numarul vorbitorilor pentru aceasta limba sa creasca semnificativ.
Mai mult de atat, se anticipeaza ca PIB-ul acestui stat sa il depaseasca pe cel al Statelor Unite.
Intre timp China este preocupata cu constructia unui „nou drum de matase”, ce conecteaza China cu Europa, Africa si alte state din Asia Centrala.

Care este nivelul de dificultate pentru a invata limba chineza?

Daca doriti sa deveniti traducator pentru limba chineza va trebui sa va asteptati la un nivel extrem de dificil. Se spune ca pentru ca o persoana din Romania sa stapeasca aceasta limba straina, va fi nevoie de un volum de 2300 de ore de munca. Si cu toate acestea nu va fi de ajuns.

2. Urmatoarea limba straina de invatat pentru urmatorii ani este limba araba

Limba pe care o sugeram in planul doi este limba araba. Araba se afla pe locul 5 in topul cele mai vorbite limbi straine. Datorita dezvoltarii afacerilor din Orientul Mijlociu, companiile vor avea nevoie de interpreti si traducatori pentru limba araba.
In acest moment in zona araba ( si nu mai vorbim despre petrol ), vom vedea ca startup-urile din aceasta zona au indicat un venit de 2.5 miliarde de euro. Acest fapt va insemna ca din ce in ce mai multe firme se vor orienta catre aceasta zona.
Un alt factor extrem de important pentru aceasta zona este instabilitatea politica. Desi pare cu totul un element care nu este locul lui, vom vedea si vom afla ca refugiatii au si vor avea nevoie de traducatori. Aceste tipuri de traduceri vor intra in categoria de traduceri pentru imigrari.
Ca si in cazul mandarinei, limba araba este extrem de dificil de invat, iar pentru a deveni competent in aceasta limba veti avea nevoie de un numar de 2200 de ore de studiu.

3. Limba spaniola

Cu toate ca in momentul de fata sunt 405 milioane de locuitori ai planetei care vorbesc aceasta limba, vom vedea mai departe de ce este o limba de viitor. Limba spaniola este predominanta in America Latina, Spania si mare parte din Statele Unite. De asemeni, 34% din firmele din Marea Britanie au declarat aceasta limba extrem de folositoare pentru a comunica cu clientii lor.
Mai mult de atat, este a doua limba straina ca si raspandire pe suprafata Pamantului.
Vorbitorii pentru aceasta limba par sa se raspandeasca extrem de mult, iar ca si nivel de dificultate este extrem de usoara. Limba spaniola poate fi dusa la un nivel copetent in numai 600 de ore.

4. O alta limba de invatat pentru anul 2019 este limba rusa

O alta limba straina ce va deveni din ce in ce mai folositoare este limba rusa. In momentul de fata in Mama Rusie sunt 155 de milioane de locuitori. Toti acestia sunt vorbitori de limba rusa. De asemeni, Rusia este plina de oameni extrem de bogati ce sunt capabili sa deschida noi arene pentru exterior.
Multi dintre acesti afaceristi nu vorbesc bine engleza, iar de limba romana nu putem vorbi. Este o piata ce merita exploatata, tinand cont ca este in continua crestere. Din anul 2017 pana in prezent, Rusia a avut o crestere continua. Acest fapt, va insemna ca pe viitor, va fi nevoie de un numar foarte mare de traducatori in limba rusa.
Nivelul de dificultate pentru a invata limba rusa este mediu si se presupune ca este nevoie de 1100 de ore pentru a o duce la un nivel mediu.

5. Limba Japoneza

Japoneza este vorbita in momentul de fata de 125 de milioane de locuitori. In momentul de fata se spune ce Japonia este a treia economie de lume, iar nivelul de dificultate este mediu.
Se spune ca va fi nevoie de un volum de 1200 de ore de studiu pentru a invata aceasta limba straina de catre un roman.
Deocamdata cam atat despre „Cele mai utile limbi straine in 2019?”. Va multumim si va asteptam pentru a citi articolele urmatoare.

Top

Acestea sunt paginile noastre de social media!