You are here
Home > Blog > 7 motive pentru a invata limba engleza

7 motive pentru a invata limba engleza

de ce trebuie invatata limba engleza

Vom vedea in acest articol de ce trebuie invatata limba engleza si care este nivelul de importanta al acestei limbi in momentul de fata.

Asadar, sa nu mai pierdem timpul si haideti sa vedem care sunt de fapt, cele 7 motive pentru a invata limba engleza.

1. Cele mai importante articole si elemente educative sunt in limba engleza

In prezent, in proportie de 60% din continutul de pe internet este in limba engleza. Acest fapt inseamna ca majoritatea continutului educativ, informativ si de calitate se va afla in limba engleza.

Cunoasterea si intelegerea limbii engleze te va ajuta pe mai departe sa intelegi acest continut. Dupa cum puteti vedea si in graficul de mai jos.

Sursa este
https://en.wikipedia.org/wiki/Languages_used_on_the_Internet

Putem vedea astfel ca limba engleza este cea mai populara dintre toate. Ba chiar mai mult, ea este cat suma celor mai populare limbi straine la un loc.

Deci, ca si concluzie: Pentru a invata lucruri noi si de calitate de pe internet va trebui sa cunoasteti limba engleza.

2. Limba engleza te poate ajuta sa calatoresti oriunde in lume

Da. Este adevarat. Limba engleza te va ajuta mult mai bine sa comunici cu cei din jur, atunci cand calatoresti in alte tari. Acest fapt, nu inseamna ca va trebui sa fi traducator de limba engleza, dar…

Majoritatea persoanelor din sistemul horeca vor cunoaste limba engleza, si astfel…

Vei putea sa comanzi, vei putea sa ceri o camera de hotel si de asemeni vei putea sa ceri un loc pe care il doresti sa il vizitezi.

Limba engleza te va ajuta in aceste cazuri, sa iti faci si noi prieteni sau conexiuni.

Si totusi, de ce este limba engleza solicitata in sistemul horeca?

Limba engleza a inceput sa ocupe foarte mult teritoriu in sistemul horeca dupa anul 1990. Foarte multi oameni dupa eliberarea comunista au dorit sa invete limba engleza si sa se asocieze cu cultura ( scuzati cacofonia ) americana si Europei de Vest.

Astfel, limba engleza a fost invatata destul de rapid de foarte multi oameni.

Deci, ca si concluzie, limba engleza va ajuta sa va descurcati mult mai bine atunci cand vizitati alte tari.

3. Limba engleza se invata extrem de usor

Ca si situatie explicata… Putem spune ca din experienta noastra de birou de traduceri, ca limba engleza este cea mai usor de invatat limbi de circulatie europeana.

Spre deosebire de alte limbi straine, limba engleza nu are cazuri, sex sau acorduri de cuvant. Sistemul de gramatica al limbii engleze este destul de simplu. De asemeni, un lucru extrem de important care ne ajuta sa invatam aceasta limba mult mai rapid… este si multitudinea foarte mare de resurse.

Astfel, limba engleza poate fi invata in prezent din resure precum: TV, web, muzica, podcast-uri, carti, filme, etc.

Putem vedea exista o multime de resurse ce te va ajuta sa inveti aceasta limba. In momentul de fata exista mii de carti si o serie de bloguri ce te vor ajuta sa inveti limba engleza.

Pentru a invata limba engleza mult mai rapid va trebui sa incoporezi in viata de zi cu zi activitatile din rutina zilnica. Astfel, va trebui ca dimineata primele articole citite sa fie in limba engleza. De asemeni, va trebui sa asculti muzica si podcast-uri in limba engleza.

4. Poti avea mai multe sanse pentru cariera ta

Stim cu totii ca cele mai bine platite locuri de munca necesita cunoasterea a doua limbi straine. De asemeni, limba engleza este in aceasta situatie un must-have. Putem vedea ca in momentul de fata toate joburile bine platite necesita cunoasterea limbii engleze.

In unele companii, angajatorii ( cum ar fi corporatiile ) obliga angajatii sa vorbeasca doar in limba engleza. In timp ce lumea devine mult bine conectata si mai bine globalizata, vom avea nevoie de o limba pe care toata lumea sa o inteleaga.

Va trebui sa ne imaginam ca o persoana din Germania va incerca sa comunice cu alta persoana din Portugalia. Astfel, pentru ca cele doua sa se inteleaga va fi necesar ca cei doi sa comunice in limba engleza. Deci, dupa cum putem vedea, limba engleza este esentiala la locul de munca ( mai ales cand firma colaboreaza cu furnizori sau clienti din afara tarii ).

5. Limba engleza este limba internationala pentru media

Dupa cum am spus si mai sus, majoritatea datelor din media importante sunt transcrise in limba engleza. Cele mai mari companii de media si de televiziune sunt in America si Marea Britanie. Astfel, celem mai importante stiri vor fi scrise pentru prima data in limba engleza.

Aaaah, si daca nu stiati! Limba engleza este limba internationala pentru media.

6. Limba engleza este limba oficiala pentru 53 de tari

In cazul in care nu stiati, limba engleza este limba oficiala in 53 de tari. In momentul de fata sunt 400 de milioane de vorbitori nativi de limba engleza. Daca este sa analizam situatia tarilor de pe intregul mapamond, putem vedea, ca limba engleza este vorbita ca limba oficiala, in aproximativ un sfert din tarile lumii.

Probabil stim cu totii ca limba engleza este vorbita nativ in tari precum:

 • SUA
 • Marea Britanie
 • Irlanda
 • Australia
 • Canada
 • Noua Zeelanda

Din fericire, veti vedea mai departe si alte tari care au ca limba oficiala, limba engleza. Haideti sa vedem care sunt cele mai mari dintre acestea:

 • Bahamas
 • Barbados
 • Belize
 • Bermude
 • Gibraltar
 • Guyana
 • Sfanta Elena
 • etc

Pentru a vedea care sunt toate tarile care au limba oficiala, limba engleza, puteti intra aici.

Invatarea limbii engleze te va ajuta, astfel sa iti sporesti aria de comunicare cu oameni din alte civilizatii.

7. Vom prelua foarte multe cuvinte din limba engleza

In momentul de fata putem vedea ce se intampla in intreaga lume. Mai mult de atat avem deja un exemplu in India ( stat conolizat de Marea Britanie in urma aproximativ doua secole ).

Nu credem ca pe viitor ca limba romana ar putea sa fie inlocuita de limba engleza, dar…

Cum am spus si mai sus, vedem ce se intampla in cazul Indiei, unde limba engleza a inlocuit cuvinte din limba lor nativa.

Vedem ca aceeasi situatie se cam aplica in momentul de fata, chiar si la noi in tara. Incepand din anul 1990, pana astazi am preluat o serie de cuvinte, care au devenit destul de uzuale in limba romana. Mai mult de atat, limba romana a luat aceste cuvinte si le-a incorporat in propriul vocabular.

Cuvinte precum: weekend, job, spiker, design, miting, meci, radar, stres.

Acest articol a fost scris de biroul AQualityTranslation firma de traduceri din Bucuresti.

Deocamdata cam atat despre acest articol. Va multumim ca ati ajuns cu noi pana la sfarsit si va asteptam pe viitor cu alte articole interesante.

Top

Acestea sunt paginile noastre de social media!