You are here
Home > Blog > 6 secrete ce te vor ajuta sa inveti o noua limba straina

6 secrete ce te vor ajuta sa inveti o noua limba straina

1. In primul rand trebuie sa stii ceea ce vrei

6 secrete pentru a o invata o limba straina

Fii real! Decideți-vă un obiectiv simplu de atins pentru a începe, astfel încât să nu vă simțiți copleșiți ( iar acesta este cel mai important element de inceput ).

Acest lucru ar putea părea evident, dar dacă nu aveți un motiv bun pentru a învăța o limbă straina, este mai puțin probabil să rămâneți motivat pe termen lung. Daca doriți să impresionați vorbitorii de limbă italiana nu va fi un motiv foarte bun pentru a duce studiul la un nivel avansat.

Dar, daca sunteti hotarat si veti face tot ce puteti pentru a invata aceasta această limbă, cu această limbă și pentru această limbă. Va trebui sa faceti tot ce va sta in putinta pentru a o duce la un nivel de profesionist. Deveniti foarte perseverent, indiferent daca scopul este sa traduceti sau sa realizati interpretariat.

2. Gaseste un partener de vorbit in limba respectiva

Competitia si colaborarea sporeste capacitatea de a invata. Desigur, nu pot exista cele doua elemente decat impreuna cu alte persoane care au acelasi scop.

Salile pentru cursuri destinate invatarii unei noi limbi straine, au capacitate de a oferi colaborare si concurenta. Asadar, ati putea incepe sa invatati o limba straina participand la astfel de cursuri.

3. Vorbeste singur foarte mult in limba respectiva

Când nu aveți cu cine să vorbiți, nu este nimic în neregulă să vorbiți cu voi înșivă.

Ar putea suna cu adevărat ciudat, dar vorbind de fapt într-o limbă straina, de unul singur va fi o modalitate excelentă de a practica ( mai ales ca nu reușiți să o utilizați tot timpul ).

Acest lucru poate păstra noi cuvinte și expresii proaspete în mintea dvs. și vă poate consolida încrederea pentru data viitoare când vorbiți cu cineva.

4. Distreaza-te cu noile tale unelte

Folosirea în orice mod a limbii noi este un act creativ.

Gândiți-vă la câteva modalități amuzante de a vă exersa noua limbă: să jucați la un radio cu un prieten, să scrieți o poezie. Dacă nu puteți găsi o modalitate de a vă distra cu noua limbă, pentru ca sunteti foarte matur, atunci…

Atunci vorbiti pe forumuri si incercati sa scrieti cat mai mult in aceasta limba, pe care doriti sa o invatati. Deasemeni, puteti scrie comentarii pentru articolele din limba respectiva.

5. Fii curios precum un copil

Asta nu va insemana că ar trebui să-ți pui mâncare în păr când ieși la un restaurant, sau sa nu vrei sa intri in casa cand te cheama parintii… Dar încearcă să înveți felul în care o fac copiii. Ei au capacitatea de invatare mult mai dezvoltata decât adulții ( iar acest lucru exista pentru au propriile lor metode ).

Cercetările noi nu pot găsi o legătură directă între vârstă și abilitatea de a învăța. Cheia învățării la fel de repede ca un copil ar putea fi pur și simplu preluarea unei anumite atitudini copilărești. De exemplu, lipsa conștiinței de sine, dorința de a se juca cu limba straina și dorința de a face greșeli.

6. Asculta-i pe ceilalti vorbind in limba respectiva

Pronuntia cuvintelor in noua limba straina emite anumite cerinte asupra limbii, buzelor și gâtului. Pronunția este la fel de fizică ca și cea mintală.

O modalitate – s-ar părea un pic ciudat – este să te uiți cu adevărat la cineva în timp ce pronunta cuvinte care folosesc acel sunet și apoi să încerci să imiti cât mai mult sunetul respectiv. Ar putea fi dificil la început, dar o vei face. Este ceva care este de fapt destul de ușor de făcut; trebuie doar să exersat.

Dacă nu puteți viziona și imita un vorbitor nativ în persoană, vizionarea de filme în limba străină și televiziunea este un substitut destul de bun.

Acest articol a fost realizat de AQualityTranslation, compania noastra de traduceri Bucuresti. Pentru mai multe detalii puteti suna la numarul de telefon afisat pe site.

Top

Acestea sunt paginile noastre de social media!